Woodmaker's Blog

Woodmaker's Blog

Je hart volgen

OndernemenPosted by Richard Fri, February 03, 2017 00:51:04

Volg je hart

Hoe volg je jouw hart? Veel mensen zitten vast in een situatie waar ze zeker niet gelukkig van worden. Of dit nu een relatie is die hen geen goed doet, of dat dit werk is waar ze ongelukkig van worden. Veelal blijven ze vasthouden aan dit patroon, omdat dit zo hoort. Een ander belangrijk punt is natuurlijk angst voor het onbekende. Liever vasthouden aan het bekende dat jou ongelukkig maakt, dan stappen zetten in het onbekende. Financiële onzekerheid speelt natuurlijk ook een rol.


Weet dat, wanneer je zaken loslaat in jouw leven, er ruimte ontstaat voor nieuwe dingen die beter bij jou passen. Ook dit geldt weer zowel op zakelijk als relationeel gebied.
Door vast te blijven houden aan zaken die jou ongelukkig maken, weet je zeker dat er geen verandering komt. Een simpel voorbeeld uit mijn eigen leven gegrepen. Een aantal jaar terug had ik een vriendschap die als gif werkte voor mij. De persoon in kwestie haalde mij continu omlaag om zo zichzelf beter te voelen. Ik besloot om bewust afstand te nemen van deze persoon. Ik vroeg aan het universum om een leuke nieuwe vriend waar ik wel blij van werd. Niet veel later kwam deze nieuwe vriend in mijn leven waar ik nu nog steeds bevriend mee ben.


Hoe weet je wat je nu echt leuk vindt?

Vaak stel ik mensen die ik hierover spreek de vraag “Van welke activiteit wordt jij nu echt blij?“. Meestal weten ze hier niet direct antwoord op te geven. Als ze wel antwoord weten te geven, komen ze direct met de toevoeging dat ze er nooit iets mee zouden kunnen verdienen. De verkeerde mindset is dodelijk voor welk doel je ook nastreeft. Als je niet voor je kunt zien dat jouw onderneming slaagt, zal het je ook NOOIT lukken.

Als je jouw hart volgt met passie en gedrevenheid en er alles aan doet om te slagen, zal succes volgen. Visualiseer dat je jouw doel bereikt en voel ook de blijdschap die je dan zou voelen, maak het echt! Doe dit een aantal keer per dag. Doorzettingsvermogen en passie zijn de sleutelwoorden.


Maak gebruik van de hulpmiddelen die het leven jou geeft. Een voorbeeld uit mijn eigen leven. Ik kwam net uit een burn out na een kantoorbaan waar ik zwaar ongelukkig van werd. Ik besloot mij meer te gaan verdiepen in houtbewerking, waar ik totaal geen achtergrond in had. Als bij toeval kwam ik bij mijn overbuurman terecht, die met zijn passie voor houtbewerking mijn passie alleen nog maar versterkte. Om het toeval eens uit te beelden, in de zes jaar dat ik er woonde, had ik nog nooit een woord met hem gewisseld! Toen ik via via te horen kreeg dat hij mij kon helpen met een houtvraagstuk, was dit het begin van een vriendschap en belangrijker nog, een belangrijke impuls voor mijn passie. Hij en zijn vrouw hebben vele malen oprechte en vaak kritische feedback gegeven, waardoor mijn kwaliteitsniveau alsmaar omhoog ging en waarvoor ik ze eeuwig dankbaar ben.

Dit betekent dus niet dat het voor niets zal komen. Je zult wel merken dat het een stuk makkelijker gaat wanneer je op het juiste pad zit!

Het eerste jaar als ondernemer was pompen of verzuipen. Na een half jaar ben ik gaan solliciteren voor een part time baan om toch in mijn levensonderhoud te kunnen voorzien. De baantjes die ik direct kon krijgen, waren werkelijk ongelukkig makend. Tijdens een rondleiding door een kipverwerkingsbedrijf, kwam ik tot de conclusie dat ik voor 100% ervoor ging zorgen dat ik mijn geld met The Woodmaker zou verdienen. Ik stopte met solliciteren, op een moment dat ik werkelijk geen rode cent had en het water aan mijn lippen stond en ik ging vol voor mijn doel. Korte tijd later kwamen twee grote opdrachten binnen die ervoor zorgden dat ik weer in mijn levensonderhoud kon voorzien met geld dat ik verdiend had met mijn passie, met werk dat ik leuk vond om te doen! Als dat geen voorbeeld is, dat het leven je helpt als je op het juiste pad zit!Terug naar de vraag “Waar word jij nu echt blij van?” Als je hier geen antwoord op kunt geven, is dit niet erg. Je bent niet de enige. Het is wel een teken dat je eens bewust naar jouw eigen gevoel moet kijken. Vaak stoppen mensen hun dag zo vol met activiteiten, dat enige mate van zelfreflectie ontbreekt. Gun jezelf dus een moment op de dag voor jezelf zonder enige afleiding. Praat met vrienden en familie die jou goed kennen over het onderwerp, wie weet kom je zo aan nieuwe inzichten die je alleen niet had gekregen.

Als je eenmaal gevonden hebt waar jouw passie ligt en je besluit hiervan jouw beroep te maken. Komen er waarschijnlijk angsten om de hoek kijken, dat je het niet kunt en dat het toch niet zal lukken. Deze angsten worden gretig gevoed door mensen in jouw directe omgeving waar je jouw plannen aan ontvouwt. Als je niet stevig in jouw schoenen staat, ga je hier makkelijk in mee en is de kans groot dat je jouw droom opgeeft. Dat zou eeuwig zonde zijn! Vertrouw op jezelf, jij bent degene die het moet doen, jij zit aan het stuur van jouw leven en niemand anders.

Het is zeer belangrijk dat je een partner hebt die achter jou staat (als je een partner hebt). Door angst ingegeven adviezen van anderen kun je nog wel eens naast je neerleggen, maar continu wantrouwen van je partner voelen is geen pretje. De discussies kosten ook nodeloos energie die je ook in jouw zaak had kunnen steken. Zorg er dus voor dat jullie op één lijn zitten.

Probeer daarnaast mensen om je heen te verzamelen die wel opbouwend tegen jouw idee aankijken en op een constructieve manier meedenken en meewerken aan de realisatie ervan. Denk daarnaast ook goed na wie je wat vraagt, als je bijvoorbeeld een ondernemersvraag stelt aan iemand die nul verstand heeft van ondernemen, hoe hoog mag je zijn/haar antwoord dan waarderen?

Als mijn woorden ook maar één iemand helpen, is mijn missie al geslaagd.

Laat je mij weten wat je van dit stukje vond? Heb je er wat aan gehad?

Ik wens dat jij jouw passie vindt.

Richard

The Woodmaker

  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by An Thu, February 09, 2017 06:50:48

Wat een inspirerend stuk tekst! Veel van de kernpunten die je noemt zijn herkenbaar. Waarschijnlijk voor veel mensen. Het is moedig en bewonderenswaardig dat jij die stap (die veel mensen willen maar niet durven) wel hebt genomen en jouw hart hebt gevolgd! Ik wou dat ik dit verhaal een paar jaar geleden had gelezen, toen ik geconfronteerd werd met een carriere switch. Dat had mij toen zeker steun kunnen bieden. Je bent een voorbeeld. Goed bezig! Keep up the good work, keep on inspiring :-) Kijk uit naar je volgende schrijven! An

Posted by Hadewych Fri, February 03, 2017 12:03:49

Hoi Richard,

Mooi verwoord ! Ook ik ben hard aan t nadenken hoe ik mijn passie (het bakken van pure taarten zonder toevoegingen) in mijn leven kan inpassen. Door een hernia moet ik een ander beroep gaan kiezen, maar ik wil het bakken van taarten niet opgeven, omdat ik daar zo blij van word.
Het lezen van je blog doet me realiseren dat ik moet opletten mijn hart te blijven volgen en mijn passie niet op te geven :-)

Leuk om je blog te lezen.

Hartelijke groet,

Hadewych