Woodmaker's Blog

Woodmaker's Blog

5 jarig jubileum

OndernemenPosted by Richard Thu, January 24, 2019 16:25:56

Wow wat vliegt de tijd! Het is inmiddels vijf jaar geleden dat ik de sprong in het diepe waagde en het Woodmaker avontuur ben aangegaan. Daar waar iedereen mij vertelde dat ik gek was, om een bedrijf te starten, midden in de crisistijd in een branche waar ik geen scholing in heb genoten en geen ervaring in heb opgebouwd. Ondanks deze bezwaren of juist dankzij deze bezwaren, heb ik mijn hart gevolgd en mijn plan doorgezet.

Ik kan jullie vertellen, dat het starten van mijn bedrijf, zonder enig startkapitaal en zonder enige financiële reserves, niet altijd even makkelijk en leuk is geweest. Er waren tijden dat ik in de supermarkt stond en dat ik moest kiezen of ik een tros bananen of een zak appels zou kopen, allebei kon niet, omdat ik niet genoeg geld ervoor had. In die tijd ben ik naarstig gaan solliciteren voor een parttime baan, om zo voldoende basisinkomen te verkrijgen. Na gesolliciteerd te hebben bij de nodige verkoopbanen die met schimmige constructies en commissies werkten, kwam ik bij een kippenslachterij terecht. Ik kreeg er een rondleiding en mijn maag draaide zich om bij het zien van de omstandigheden daar. Hoe respectloos er met het dier en met het vlees wat ervan afkomt wordt omgegaan, is diep en diep triest. Dit was voor mij het omkeerpunt, waarom zou ik mijn geld verdienen met iets dat ik absoluut niet leuk vind? Ik besloot alles op alles te zetten om mijn bedrijf toch draaiende te krijgen. Mijn ouders zagen dat ik serieus was in mijn missie en besloten allebei mij te steunen. Zo kon ik af en toe bij mijn vader in zijn bedrijf bijklussen om extra geld te verdienen. Mijn moeder was zo lief om mij gedurende enkele weken van boodschappenpakketten te voorzien, zodat ik in ieder geval iets te eten had.

Hier zie je wat mindset doet met jouw leven. Toen ik besloot om vol voor The Woodmaker te gaan, kwamen er plotseling en uit onverwachte hoek enkele grote opdrachten binnen, zoals een zeer luxe studeerkamer, een steigerhouten inrichting van een restaurant en een buitenkeuken voor een café.Per toeval kwam ik in de tussentijd bij mijn overbuurman terecht die zelf ook fervent houtbewerker was. Hij stond altijd open om mijn werk te beoordelen en van verbeterpunten te voorzien. Door hem durfde ik te denken aan het maken van nog mooiere en betere producten. De kwaliteit van mijn afwerking en nog beter, de manier waarop ik naar mijn afwerking keek, veranderde gigantisch.

Door de jaren heen heb ik continu mijn vaardigheden verbeterd, door steeds nieuwe uitdagingen aan te gaan, die mijn vermogen tot het uiterste testten. Ik maakte steeds praktische voorwerpen die kunstzinnig waren, maar mezelf een kunstenaar noemen, durfde ik niet. Het heeft een hele tijd geduurd, voordat ik een werk maakte, dat puur een esthetisch doel had en geen praktisch doel.
Ik voel hoeveel voldoening het geeft om mijn emoties te kunnen uiten middels houtkunst.
Mijn eerste kunstwerk dat ik postte, vond ik behoorlijk spannend, hoe zou men reageren op een werk dat geen praktisch doel had? Gelukkig waren de reacties zeer positief en sterkte dit mijn gevoel dat ik op het juiste pad zat.

Daar waar ik begon puur uit liefde voor dingen creëren van hout, begint mijn doel steeds meer te verschuiven naar de kunstzinnige kant. Ik wil mijn ervaringen en emoties delen en mensen raken met mijn houtkunst. Daarnaast richt ik mij nu steeds meer op het hoge segment, omdat ik het nu eenmaal leuk vind om zeer luxe producten te maken.


Mijn droom was om met mijn droomvrouw samen te wonen en een fijn atelier aan huis te hebben. As we speak, zijn we deze droom aan het verwezenlijken, ik heb de liefste en mooiste vrouw van de wereld, die 100% achter mij en The Woodmaker staat en de verbouwing van ons huis vordert gestaag. Ik heb behoorlijk wat ideeën klaarstaan om uit te gaan werken. Zodra de verbouwing is afgelopen, mogen jullie een hoop creatieve en emotionele uitspattingen van mij verwachten.


Ik wil jullie bedanken voor jullie steun. Met elke aankoop, hoe klein die ook mag zijn, steun je mij in mijn creatief Woodmaker avontuur.

Wie een galeriehouder kent die geïnteresseerd zou kunnen zijn in het exposeren van mijn werk. Of ben je zelf een galeriehouder of kunstliefhebber, laat het mij weten via richard@thewoodmaker.nl  • Comments(0)//blog.thewoodmaker.nl/#post5